top of page

Tipsar om öppen kurs i kommunikation för ledare, chefer och mellanchefer

Uppdaterat: 9 juni 2021

INDEA stödjer organisationers förflyttning. Våra kunder är ledare – både chefer och medarbetare - i organisationer som vill en förflyttning i komplexa miljöer. För att som ledare kunna leda förflyttningsarbeten så måste vi träna oss i att leverera budskap. INDEA har i flera år samarbetat med Michel Riddez som arbetar med presentationsteknik. Han får ledare att skapa samhörighet med sina tal och presentationer. Den 1-2 november 2021 leder han en öppen utbildning i kommunikation för ledare, chefer och mellanchefer som vi varmt kan rekommendera. Läs mer nedan eller besök Michels hemsida.Att skapa samhörighet med sina tal och presentationer -en avgörande egenskap som ledare!

Vill du bli riktigt skicklig på att förmedla visioner, nya insikter, idéer eller kunskap, skapa engagemang, förtroende, eller förmedla värderingar och vem man är och vad man står för som ledare?


På denna kurs kommer du uppleva hur du som chef, verkligen kan göra önskat avtryck på din "publik"internt eller externt, känslomässigt och intellektuellt. Men du kommer också att få undersöka din ledarroll från två olika vinklar; När fokus ligger på din identitet och när du fokuserar på resultat.


En del pratar om att det är viktigt att vara närvarande och autentisk. Men hur är man egentligen det? Hur personlig kan du vara och var är skillnaden mellan att bli privat?

För t.ex. chefer och ledare innebär ofta ledarskapet att framträda internt eller externt. En del är bekväma med detta, andra inte. Många gånger underskattar man värdet av att behärska kunskapen och tekniken som ligger bakom gripande tal, vilket gör att detta får en väldigt låg prioritering i förhållande till andra frågor. I andra fall har man aldrig förstått att det finns en gedigen praktisk kunskap i detta, som är helt oberoende av medfödd karisma och bekvämlighet framför publik. Affärspresentationer som presenteras med analyser i siffror och diagram på Powerpoints, driver fram affärstänkande och borrar rakt igenom spekulationer och myter när det gäller fakta. Men de leder ändå inte rakt in till lyssnarnas hjärta. Det gör endast bra berättelser och autentisk personlig kontakt.

Ledare tar många beslut och hamnar ibland i dilemman. Ofta utgör dilemman intressanta delar av berättelser även om de inte är lika angenäma i verkligheten. Att använda dem i berättelser utgör ett bra sätt att förmedla sina värderingar. Chefer och ledare behöver ibland ett rum för att tänka snarare än att reagera på omständigheter. Vi lyfter bland annat:

  • att strukturera en presentation för att uppnå intresse och nyfikenhet hos medarbetare och publik.

  • vad består egentligen en berättelse av?

  • att använda konkreta nycklar som fångar utan att du behöver bli mer ”karismatisk” än du redan är.

  • att ta fram ditt engagemang för din yrkesroll och din kommunikation genom skrivövningar

Två dagar 09.00-17.00 (1-2 november)

Max 12 deltagare i Indeas lokaler på Munkbron 7 i Gamla stan (T-bana gamla stan).

12 000 kr exklusive moms för deltagarna på de två dagarna.

Fikapauser förmiddag och eftermiddag och lunch dag 1 ingår samt boken ”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått”. En bok om framgångsrik kommunikation med referenser från konstens beskaffenhet skriven av kursledaren och skådespelaren Michel Riddez www.riddezkonsultation.se


Michel har haft flertalet kurser i Indeas ledarskapsprogram samt under flera år ingått i ett mycket uppskattat nordiskt ledarskapsprogram i Oslo för en av nordens största banker. Tidigare nöjda kunder; https://riddezkonsultation.se/?page_id=884


bottom of page